Wat we doen

Kaarsen maken, een kunst apart

SuperMirthe’s Lichtpuntjes is ontstaan nadat Mirthe, de mooie dochter van Liedeke, overleed. Inmiddels is het bedrijf aan het groeien. Van kaarsen maken aan de keukentafel werken we nu in een heus atelier en hebben we sinds 2019 zelfs een echt kantoor om in te werken!
Er zijn heel wat mensen in de omgeving die hun kaarsresten niet meer weggooien maar het opsparen en aan ons doneren. Wij smelten de resten en filteren het zodat er schoon kaarsvet overblijft. En daar maken we dan weer nieuwe kaarsen van.
De kunst van het kaarsen maken houden we niet voor onszelf, maar we gebruiken het om mensen die om verschillende redenen al langere tijd buiten de arbeidsmarkt vallen weer te activeren en te laten ervaren wat hun kracht is.
Mensen kunnen bij ons een re-integratie traject volgen. Terwijl ze leren hoe ze kaarsen maken gaan we samen aan de slag om bijvoorbeeld weer ritme in hun leven te krijgen, om te werken aan hun taalvaardigheid of om ze voor te bereiden op een opleiding of baan.
En zo worden de kaarsen die ooit het doel waren nu het middel om mensen weer te laten stralen!

Om het verhaal van Liedeke te lezen kan je op de button hieronder klikken.

Ons kernteam

 

Met de groei van het atelier en de werkzaamheden groeit ook ons team. Verschillende mensen zijn nu verantwoordelijk voor verschillende zaken binnen het atelier.
Van links naar rechts op de foto:

Simone doet de boekhouding van SuperMirthe’s Lichtpuntjes. Cijfers en facturen hebben voor haar weinig geheimen. Simone werkt voornamelijk op het kantoor, maar is ook regelmatig in het atelier te vinden. Ook kan je haar tegenkomen op een beurs of markt.

Liedeke is de oprichtster van SuperMirthe’s Lichtpuntjes. De algehele leiding ligt in haar handen. Liedeke is een duizendpoot en op veel vlakken actief. Wanneer zij geen kaarsen aan het maken is op het atelier is ze aan het werk op kantoor, heeft ze afspraken met -potentiële- klanten, staat ze op markten en beurzen of begeleidt ze ook medewerkers die in het re-integratie traject zitten.

Marloes (rechts) is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. Zij doet haar best om alles waar taal bij komt kijken zo goed mogelijk te verwoorden. Ze vindt het leuk om met woorden te spelen en om mensen bijvoorbeeld door de nieuwsbrieven te laten weten welke mooie producten er verkocht worden.

 

Hebt u nog kaarsresten waar u niks meer mee doet?
Wij krijgen het graag, om weer nieuwe kaarsen mee te maken!

Atelier

SuperMirthe's Lichtpuntjes
Pottenbakkerstraat 24-12
9403 VK ASSEN
06-405 221 12

NL46ABNA0492004102
KVK 63480824

Neem Contact op

info@supermirtheslichtpuntjes.nl
0640522112

Neem contact op